Kondens

om os

Eske Bruun er Arkitekt MAA & Bygningskonstruktør. Eske har stiftet Kondens med en vision om at engagere de enkelte nabolag til et aktivt medborgerskab igennem social arkitektur. Eskes arbejde griber ind om fagets umættede områder, hvor arkitekturen udfolder nabolagets potentiale. Amanda Louise Gladbjerg er Stud.mag i Medievidenskab. Amanda arbejder i et spændingsfelt mellem digitale medier og kreativ historiefortælling. Amanda formidler de historier, der finder sted i felten hos Kondens med det formål at starte en samtale om vores sociale dagsorden. Kondens Arkitekter er en tegnestue i Aarhus. Kondens er stiftet i 2016 med udgangspunkt i at udvikle demokratiske potentialer i nabolagene. Det er vores mål at binde forskellige interesser sammen om en fælles udfordring. Hos Kondens kalder vi denne samskabende proces strategisk nabolagsudvikling. Kondens Arkitekter er en tegnestue i Aarhus. Vores speciale er demokratisk arkitektur og strategisk nabolagsudvikling.

 
 

om os

KONDENS er stiftet med udgangspunkt i at udvikle demokratiske potentialer i nabolagene. Det er vores mål at binde forskellige interesser sammen om en fælles udfordring. Vi mener at arkitekturen i det 21 århundrede handler om fortætning. Den voksende urbanisering regionalt og globalt kan ikke stoppes. Hvordan vi fortætter er derfor altafgørende for gode nabolag i byerne og landdistrikterne. Vores proces er drevet af brugerdeltagelse, hvilket vi mener er nøglen til hvor og hvordan vi fortætter bedst.   

En klar forudsætning for et aktivt demokrati er et aktivt medborgerskab i de enkelte nabolag. Med en fysisk ramme til fællesskabet opstår stærke og kritiske fællesskaber. KONDENS opererer i et spændingsfelt mellem arkitektur og en social agenda. Vi mener, at arkitektur er en vigtig forudsætning for det specifikke fællesskab og den fremtidige aktivitet i nabolagene.

Vores projekter udspringer af et dybdegående kontekstarbejde, der danner basis for udformning af arkitekturen. Tæt kontakt med lokale borgere, erhvervsliv og offentlige aktører skaber en dyb forståelse af nabolaget. Arkitektur står aldrig alene, derfor indgår vi altid i et tværfagligt samarbejde med relevante fag.

Vores arbejde har rodfæste i en tydelig daglig inklusion af bruger. Vi inddrager brugerne i aktive beslutningsprocesser omkring nærpolitiske problemstillinger. På den måde kommer vores projekters arkitektoniske udformning ned på et niveau, den enkelte bruger kan føle og mærke på. For os er det helt centralt at komme ind på livet af de mennesker, som vores arkitektur berører.

 
 
 
 

Eske Bruun

Arkitekt MAA & Bygningskonstruktør har stiftet Kondens med en vision om at engagere de enkelte nabolag til et aktivt medborgerskab. Eskes arbejde griber ind om fagets umættede områder, hvor arkitekturen udfolder nabolagets potentiale.

eske@kondensarkitekter.dk